Mobiele Sportcontrainer beste sportidee

Mobiele Sportcontrainer beste sportidee
Foto RTV Seaport/PR

De Mobiele Sportcontrainer is volgens de inwoners van Velsen het best gewaardeerde idee voor sporten in de openbare ruimte. Dit blijkt uit een flitspeiling via Facebook. Naast deze flitspeiling konden mensen ook per mail hun voorkeur kenbaar maken. De Sportcontrainer is een mobiel sporttoestel voor verenigingen, (sport)scholen en inwoners die onder begeleiding of zelfstandig willen sporten of trainen.

Dit kan op elke locatie in Velsen. Via social media kun je kiezen uit diverse trainingsprogramma’s. Het project wordt nu samen Mark Altenburg, de indiener van het plan, verder uitgewerkt, waarvoor 50.000 euro beschikbaar is.

Op 3 juli konden inwoners van Velsen hun ideeën presenteren over hoe je ‘buiten sporten’ kunt stimuleren. Er werden negen projecten ingediend, waar een jury vijf projecten uitkoos die uitvoerbaar zijn. Dit waren een Fitplein voor volwassenen, de aanleg van een Freerunpark Velsen, een interactieve geluidsboog, sport en moestuintjes en de mobiele sportcontrainer. Er zijn 56.853 mensen bereikt. Bijna 1.800 mensen hebben de flitspeiling volledig ingevuld.