Viering Allerzielen op Westerveld

Viering Allerzielen op Westerveld
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Op woensdag 2 november bood Begraafplaats & Crematorium Westerveld de gelegenheid om gezamenlijk overleden geliefden te herdenken in het verlichte park en een kaarsje op te steken. Op verschillende plaatsen werd live muziek ten gehore gebracht en vond men lang de route troostrijke gedichten.

“Het gezamenlijk herdenken van onze dierbaren is iets waar steeds meer behoefte aan is”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Het biedt troost samen herinneringen op te halen en te merken dat je niet alleen staat. Saamhorig, en toch heel intiem. Daarom organiseren wij net als vorig jaar weer een gedenkavond om iedereen de mogelijkheid te bieden om een kaarsje op te steken ter nagedachtenis.”

Ook dit jaar heeft KRO-NCRV ervoor gekozen een tv-registratie te verzorgen van de gedenkavond. Tijdens het programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’ stond herdenken centraal. Verhalen werden verteld en diverse Nederlandse artiesten brachten troostrijke liedjes ten gehore. De presentatie is in handen van Anita Witzier.