Viering Allerzielen Verlicht op Wester Begraafplaats

Viering Allerzielen Verlicht op Wester Begraafplaats

De Wester Begraafplaats in IJmuiden stond dinsdagavond in het teken van de zevende editie van Allerzielen Verlicht. Geen evenement, geen bijeenkomst maar een beleving waar het herdenken voor jong en oud centraal staat. Langs de paden van de begraafplaats waren honderden kaarsen aangestoken en uitgelichte bijzondere plekken gaven de begraafplaats een spirituele uitstraling. Verder hadden diverse kunstenaars een bijdrage geleverd om de bezoekers uit te nodigen hun geliefden op een bijzondere manier te herdenken.

In 2009 vond de eerste Allerzielenviering nieuwe stijl in Velsen plaats op begraafplaats De Biezen. Twee jaar later is Stichting Allerzielen Velsen Verlicht opgericht om de voortgang van de Allerzielenviering in Velsen te waarborgen.
De coördinatie en de uitvoering van de viering is in handen van een projectgroep, waar ook de gemeente deel vanuit maakt. De Westerbegraafplaats aan de Havenkade in IJmuiden is een gemeentelijke begraafplaats.

%d bloggers liken dit: