Mozaïektegels onderdeel Allerzielen Velsen Verlicht

Mozaïektegels onderdeel Allerzielen Velsen Verlicht
Foto: Allerzielen Velsen

Bijna 30 mensen hebben dinsdag 17 oktober een mooie mozaïektegel gemaakt ter nagedachtenis van iemand die overleden is. In de gemeentelijke wijkpost in Santpoort-Zuid aan de Wijnoldy Daniëlslaan konden volwassenen en kinderen, onder begeleiding van Annemarie Sybrandy, een herinneringstegel voor hun overleden opa, oma, vader, moeder, partner of kind maken. Met kleur, afbeelding of vorm werd uiting gegeven aan de herinneringen. Sommige mensen hadden een voorbeeld meegenomen dat ze na wilden maken en dat hen deed denken aan de overledenen. Anderen zochten het in de vorm van de tegel – bijvoorbeeld een hart – of de kleur van de mozaiekstukjes. Na een aanvankelijke levendige start waarin de aanwezigen zelf het benodigde servieswerk stuk mochten slaan om aan hun materiaal te komen, ontstond een intieme sfeer waarin iedereen met zijn eigen herinneringen bezig kon zijn. Na de Allerzielen Viering op 31 oktober op de Westerbegraafplaats krijgt iedereen zijn of haar tegel mee naar huis en hoeft er alleen nog gevoegd te worden. Op dinsdagavond 31 oktober zijn alle tegels te zien tijdens de Allerzielen Viering op de Westerbegraafplaats in IJmuiden. De viering duurt van 18.30 tot 21.00 uur. Tijdens de avond kunnen bezoekers, jong en oud aan de hand van de mooie rituelen zelf iemand te herinneren.

 

%d bloggers liken dit: