Halloween op Brederode

Halloween op Brederode
Foto: Ruïne van Brederode

Dinsdagavond 31 oktober is het Halloween op de Ruïne van Brederode. Vanaf 19.00 uur gaat de poort open van de mooi verlichte en spannende Ruïne. Kinderen, ouders en iedereen die nieuwsgierig is worden op een bijzondere wijze welkom geheten door beheerder Rob: vooral kinderen die verkleed zijn! Op het Voorhof heeft Heks Anne-Sientje in haar huisje een appeltje te schillen met kinderen. Ga je over de brug dan kom je nog meer bijzondere bewoners van de Ruïne tegen. De allerlaatste jonge heer van Brederode, Wolfert, blijkt erg van muziek te houden en als je de slagen van de klok hoort…verandert hij in mr. Trancitive en Lady Anna kan het niet nalaten om uilenballen te pluizen. Geschiedenis en natuur komen tot leven op deze speciale Halloweenavond. Leerlingen van groep 7 van de Dalton Brederodeschool hebben de Ruïne onder andere versierd met vleermuizen, want na Halloween gaat de Ruïne dicht tot 1 maart voor de overwintering van de vleermuizen. De spullen in de Ruïne zijn al een beetje ingepakt en hier en daar hangt een spinnenweb. Halloween is van oorsprong een feest van de Kelten in Ierland. Hun nieuwjaar begon op 1 november, 31 oktober is hun oudejaarsavond. Halloween op de Ruïne van Brederode is van 19.00 – 21.00 uur. Entree € 2,- contant + 1 appel per kind meenemen, kinderen 0-3 jaar gratis, Velserenderlaan 2, Santpoort-Zuid. Van 1 november tot 1 maart is de Ruïne van Brederode gesloten. Zie ook  www.ruinevanbrederode.nl.

%d bloggers liken dit: