Veteranen op landgoed Duin & Kruidberg

Veteranen op landgoed Duin & Kruidberg
Foto: RTV Seaport / Ron Pichel 2016

Aanstaande zaterdag 7 oktober komen ruim tachtig oud-militairen op Landgoed Duin en Kruidberg bijeen voor de zevende Velsense Veteranendag.

Met het organiseren van deze Veteranendag wil het college van B&W zijn waardering uiten voor de inzet van de veteranen en hen de mogelijkheid bieden om ervaringen en belevenissen te delen.

Van de 306 Velsense genodigden hebben 83 personen de uitnodiging aanvaard. Naast de veteranen uit de Tweede Wereldoorlog en de conflicten in voormalig Nederlands Indi√ę, Nieuw-Guinea en Korea, zijn er ook jongere veteranen die zijn ingezet bij internationale vredesmissies in bijvoorbeeld Libanon, Cambodja, op de Balkan en in Irak, Afghanistan en Mali.

Enkele veteranen krijgen zaterdag het Draaginsigne Nobelprijs VN-militairen uitgereikt van burgemeester Dales. Dit insigne wordt toegekend aan oud-militairen die tussen 1956 en 1988 tenminste dertig dagen aangesloten zijn ingezet in het buitenland door het Nederlandse Ministerie van Defensie voor vredesafdwingende of vredeshandhavende operaties van de Verenigde naties

%d bloggers liken dit: