Dag van de Duurzaamheid: 7 oktober

Dag van de Duurzaamheid: 7 oktober

Elk jaar vindt in oktober de Dag van de Duurzaamheid plaats. Door heel Nederland vinden duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Samen laten we zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is.

De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Stichting Urgenda. Omgevingsdienst IJmond organiseert in het kader van deze dag voor de gemeente Velsen voor de derde keer het festival Duurzame Helden Velsen. Op zaterdag 7 oktober wordt op Plein 45 in IJmuiden van 11 tot 16 uur aandacht besteedt aan duurzaamheid. Met praktische tips over duurzaam wonen en tuinieren, recycling en afval en voeding. Ook kunt u met uw gezin weer meedoen aan de populaire duurzame kinderactiviteiten