Gemeente dicht datalek leerlingenvervoer

Gemeente dicht datalek leerlingenvervoer

Afgelopen donderdag is de gemeente Velsen door RTL Nieuws geattendeerd op een datalek bij het leerlingenvervoer. Op de zogenaamde aanbestedingswebsite TenderNed waren persoonsgegevens zichtbaar van dertig Velsense leerlingen.

Het gaat om persoonsgegevens uit het schooljaar 2015-2016 van leerlingen die in de gemeente Velsen woonachtig zijn of waren . De gegevens hebben betrekking op twee scholen waar de leerlingen naartoe gingen.

B&W geeft in een collegebericht aan dat het uiteraard niet de bedoeling is dat er persoonsgegevens gepubliceerd worden. De gemeente heeft direct opdracht gegeven aan TenderNed om de persoonsgegevens van de
website te verwijderen. En er is een extra controle geweest of bij huidige aanbesteding van het leerlingenvervoer alle gegevens zijn geanonimiseerd.

Ook heeft de gemeente Velsen¬†melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Voor zover mogelijk zijn de ouders van betrokken leerlingen persoonlijk telefonisch ge√Įnformeerd.

%d bloggers liken dit: