Record aantal leerlingen voor bedrijfsschool TaTa Steel

Record aantal leerlingen voor bedrijfsschool TaTa Steel
© Foto RTV Seaport/PR

Deze maand zijn op de Academy, de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden, maar liefst 86 nieuwe leerlingen gestart met hun opleidingen werktuigbouwkunde, procestechniek en elektrotechniek. Dat is een nieuw record. De opleidingen bij Tata Steel zijn erg populair onder jongeren met een passie voor techniek. Het aantal aanmeldingen is vijf keer zo groot als het aantal beschikbare plekken.

Tata Steel zorgt dat er veel individuele aandacht is voor de leerlingen en houdt de klassen klein. De focus ligt op het opdoen van praktijkervaring. Leerlingen gaan in de praktijklokalen van de Academy aan de slag met alle technische installaties die (op een grotere schaal) in het staalbedrijf aanwezig zijn. Gedurende de MBO-3 en MBO-4 opleidingen brengen de leerlingen 20% van hun tijd in de klas door. De overige 80% wordt hun technisch inzicht gestimuleerd en vergroot in de praktijklokalen of in de fabrieken van het staalbedrijf.

De theorielessen worden verzorgd door docenten van het Nova College. In oktober 2017 en in januari en februari 2018 starten de volgende nieuwe klassen van de opleiding Procestechniek op de Academy. Op woensdag 8 november a.s. is er een Open Dag op de bedrijfsschool van Tata Steel, waar belangstellenden in gesprek kunnen gaan met leerlingen en docenten.
Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.

%d bloggers liken dit: