Santpoort-Noord gaat Italiaans

Santpoort-Noord gaat Italiaans

De winkeliers in Santpoort-Noord gaan deze week Italiaans. Zij zetten hun Italiaanse producten op de voorgrond, komen met een Italiaans thema, zorgen voor Italiaanse muziek, voor Italiaanse hapjes en een glaasje prosecco. Zaterdag 23 september is er een heuse Italiaanse markt met delicatessen, demonstraties en een auto- en scootershow.

De ‘mercato’ (marktdag) wordt volgens de organisatoren, de Winkeliersvereniging Santpoort-Noord en Puur Santpoort, een heerlijk nazomer-spektakel. Op de Hagelingerweg en het dorpsplein aan de Broekbergenlaan staan kramen met Italiaanse delicatessen zoals olijfolies, broden, pasta’s, tapenades en uiteenlopende kazen. Op het nieuwe plein bij het kermisveld in de Hoofdstraat komen Italiaanse foodtrucks, een pizzabakker, een echte Barista en worden er heerlijke Italiaanse hapjes geserveerd. Ook zijn er kookdemonstraties, rijden er Vespa’s rond en showt auto Koene klassieke en nieuwe Fiats. En er staat een mega-grote glazen pot met pasta’s voor de prijsvraag.