Schouwburg en kunstencentrum gesplitst

Schouwburg en kunstencentrum gesplitst
© RTV Seaport - Ton van Steijn

De Stadsschouwburg en het Kunstencentrum Velsen moeten worden gesplitst. Dat is de belangrijkste aanbeveling van een commissie, die de afgelopen drie maanden getracht heeft een oplossing te vinden voor het ontstane conflict tussen het bestuur en de directeur Jacob Bron.

De commissie heeft onlangs haar aanbevelingen gepresenteerd aan het bestuur van de Stadsschouwburg, die deze heeft overgenomen. Om deze aanbevelingen uit te kunnen voeren, is besloten een interim-bestuur aan te stellen. De commissieleden Maurits Haenen en Sascha Baggerman zullen dit interim-bestuur gedurende een periode van drie maanden gaan vormen.

Hun belangrijkste taak wordt het bestuurlijk en organisatorisch opsplitsen van de schouwburg en het kunstencentrum. Beide instellingen, die in 2012 juist waren gefuseerd, krijgen dus weer een eigen bestuur en directie. De laatste jaren moment was Jacob Bron directeur van zowel de schouwburg als het kunstencentrum.

Tot de nieuwe directieleden op hun plek zitten, worden er eerst zo snel mogelijk twee interim-directies benoemd die de administraties en organisaties gaan hervormen. Vervolgens zullen zij samen met het interim-bestuur en  Jacob Bron plannen voor de toekomst opstellen.

Daarnaast zal de directie van de Stadsschouwburg worden uitgebreid met een zakelijk directeur, die naast Jacob Bron gaat opereren. De artistieke leiding van de schouwburg blijft in handen van Bron.

Het interim-bestuur heeft de opdracht voor het einde van het jaar bestuursleden te werven voor de schouwburg en het kunstencentrum. Zij zullen uiteindelijk de nieuwe benodigde directieleden aanstellen.

(Gebaseerd op persbericht van Stadsschouwburg Velsen)