Foto-expositie Dorp Velsen

Foto-expositie Dorp Velsen

Dit jaar bestaat de stichting ‘Het Dorp Velsen’ 50 jaar. Daarom is de foto-expositie ‘Slechte tijden, goede tijden’ ingericht, die aandacht besteedt aan de veranderingen van het monumentale dorp vanaf de jaren zestig tot nu. De opening is heel toepasselijk op Monumentendag; aanstaande zaterdag 9 september.

Ingeklemd tussen het Noordzeekanaal en de Parkweg, ligt het dorp Velsen er nu goed bij. Dat was begin jaren zestig wel anders. Toen is voor de verbredingen van het Noordzeekanaal een derde deel van het dorp gesloopt en was de rest in slechte staat.

Met de gemeente Velsen heeft de stichting zich ingespannen om het verval te keren en het herstel aan te pakken. De foto-expositie en een voor deze gelegenheid gemaakt magazine besteden hier aandacht aan. De expositie is tot en met 1 oktober te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur in het Raadhuis voor de Kunst, Torenstraat 7 in Velsen Zuid.