Erasmus: brieven aan Luther in ‘t Mosterdzaadje

Op zondag 10 september om 15.00 uur speelt de muziektheatergroep Intorno in het kader van het Lutherjaar de voorstelling ‘Erasmus: Brieven aan Luther’. Uitgangspunt van dit theaterconcert is de heftige pennenstrijd tussen de populist Luther en de humanist Erasmus. Fragmenten uit hun brieven worden voorgelezen, omlijst met renaissance muziek van de Nederlandse school zoals Jacob Obrecht en in oude muziekstijl gecomponerde muziek van Marco Kalkman. Een tweestrijd vol mooie muziek en pittige discussies. De uitvoerenden zijn: Jorg Delfos, countertenor en verteller, David van der Braak, tenor en verteller, Marco Kalkman, bariton, Jeroen Manders, bas-bariton, Erasmus
’t Mosterdzaadje aan de Kerkweg in Santpoort is vanaf 14.30 uur geopend, toegang is vrij een bijdrage is welkom.