Zeeschilders exposeren in Zee- en Havenmuseum

Zeeschilders exposeren in Zee- en Havenmuseum
RTV Seaport / Fotograaf: Chris Hoppenbrouwer

De tijdelijke expositie in het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden van Wijsmuller heeft vandaag plaats gemaakt voor de schilderijen, keramiek en beeldhouwkunst van diverse schilders van de vereniging van Nederlandse Zeeschilders.

Cor Oudendijk, de voorzitter van het museum opende de tentoonstelling, waarna hij het woord gaf aan Reginald Visser, de voorzitter van de Zeeschildersvereniging. De laatste expositie van zeeschilders was in het museum in 2004 en men is blij de nieuwe expositie in een deze unieke nautisch-martieme omgeving nog eens te mogen organiseren. De vereniging werd in 1952 opgericht en telt 30 professionele schilders en vormgevers. Het oudste lid Bloos van Amstel van 90 jaar was ook aanwezig. Van hem zijn verschillende non-figuratutieve schilderijen van het Forteiland te zien. Cor Oudendijk is blij met deze expositie, want met deze tijdelijke exposities profiteert het museum zich steeds van verschillende kanten, met als thema de zee en de scheepvaart in al haar facetten. De expositie is te zien tot 8 januari en de schilderijen zijn te koop.