Naar stadhuis op Dag van de Democratie

Naar stadhuis op Dag van de Democratie

Aanstaande zaterdag 9 september is het de Dag van de Democratie. Voor de gemeente is dit aanleiding om politiek Velsen dichter bij de inwoners te brengen. Alle Velsenaren zijn tussen 11:00 en 16:30 uur welkom in het stadhuis.

Omdat het zaterdag eveneens Monumentendag is, kunnen bezoekers een rondleiding krijgen in het oorspronkelijke deel van het gemeentehuis, dat ontworpen is door architect Dudok. Daarnaast is het mogelijk om met raadsleden in debat te gaan of te ‘speeddaten’. Alleen even een kijkje nemen of een praatje maken met de burgemeester, wethouders, raadsleden en ambtenaren kan ook.

De rondleidingen onder leiding van Pieter Rings beginnen om 11:00, 13:30 en 15:30 uur en duren een half uur. Om 11.30 en 14:00 uur is er een korte uitleg over de raad, gevolgd door een debat over drie stellingen. En om 12:30 en 15:00 uur kunnen burgers speeddaten in de Burgerzaal met raadsleden. Om 16 uur wordt er afgesloten met een drankje.