Vennik en Poen stoppen bij PvdA

Vennik en Poen stoppen bij PvdA

PvdA Velsen verliest zijn belangrijkste blikvangers. Wethouder Ronald Vennik en fractievoorzitter Marianne Poen willen na de gemeenteraadsverkiezingen niet terugkeren. Ook oud-wethouder, oud-fractievoorzitter en huidig raadslid Karel Ockeloen heeft te kennen gegeven te zullen stoppen.

Daarmee krijgt de PvdA Velsen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart in ieder geval een nieuwe lijsttrekker, zo laat het bestuur weten. Een van de kandidaten hiervoor is Martijn Mewe, de oud-directeur van Bibliotheek Velsen die nu afdelingsvoorzitter is. Bernard Wittenberg wordt voorgedragen om in dat geval van Mewe de voorzittershamer over te nemen.

Op dit moment is een commissie bezig met gesprekken met de kandidaat-raadsleden. PvdA Velsen verwacht in oktober de lijst en dus ook de lijsttrekker aan de leden ter vaststelling te presenteren.

Kat en Verwoort
Bij D66 Velsen wil Hulya Kat niet terugkeren in de raad, omdat zij verhuist naar Amsterdam. Eerder werd al bekend dat Jeroen Verwoort lijsttrekker wordt voor VVD Velsen. Dit zijn tot nu toe de meest opvallende wijzigingen die de diverse partijen in aanloop naar de verkiezingen bekend hebben gemaakt.