Nieuw asfalt voor twee fietspaden

Nieuw asfalt voor twee fietspaden
© Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Volgende week worden tee fietspaden in Velsen van nieuw asfalt voorzien. Het gaat om het fietspad langs Beeckestijn en langs de Heerenduinweg tussen het Zwembad en het Gijzenveltplantsoen. Voor beide fietspaden geldt voor hondenuitlaters de waarschuwing: Vóór het aanbrengen van het asfalt wordt eerst een kleeflaag aangebracht. Deze kan bij betreden blijven plakken aan schoeisel, wielen en hondenpoten.

A.s. maandag en dinsdag (4 en 5 september) wordt het fietspad van de Rijksweg langs de landgoederen Beeckestijn onder handen genomen. Dat heeft consequenties voor de gebruikers van deze route. Alle gebruikers van het fiets-/voetpad worden aangeraden tijdelijk een andere route te kiezen bijvoorbeeld via de Kweekensteinsweg-Van Lenneplaan en Driehuizerkerkweg.

A.s. dinsdag t/m donderdag (5 t/m 7 september) zijn de fietspaden van de Heerenduinweg tussen het Gijzenveltplantsoen en het zwembad afgesloten. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Maasstraat en de paralelweg Heerenduinweg. Ook het autoverkeer ondervindt hinder van deze werkzaamheden. Dat komt vooral doordat de fietspadkruising Spaarnestraat eveneens hersteld moet worden en daarvoor moet worden afgesloten. Het autoverkeer kan daardoor niet via de aansluiting Spaarnestraat-Heerenduinweg rijden. Ter plaatse van het zwembad is de Heerenduinweg al langer tijdelijk afgesloten. De omleidingsroutes hiervan zullen tijdelijk worden uitgebreid.
Autoverkeer naar de tennisbaan/scouting en naar de ingang van het Nationaal Park zal alleen via de kant van het Gijzenveltplantsoen kunnen rijden. Fietsers kunnen het Nationaal Park bereiken vanaf de Maasstraat via het Maasplantsoen en de oversteek bij de ingang.
De toegangsweg naar de tennisbaan is, ten tijde van het ter plaatse frezen en asfalteren van het fietspad, niet beschikbaar. Parkeren voor de tennisbaan kan dan alleen op de parkeerplaats bij de toegang van het Nationaal Park of in de omgeving Maasstraat, waarna lopend via het voetpad de tennisbaan kan worden bereikt. Het tennispark blijft lopend en met de fiets (via het voetpad vanaf het Gijzenveltplantsoen) bereikbaar.
Het zwembad blijft, zoals nu al het geval is, tijdelijk alleen bereikbaar via de paralelweg van de Heerenduinweg.