Santpoort Jazz, Blues & Food

Santpoort Jazz, Blues & Food

Santpoort Jazz krijgt een ander en vooral lekkerder jasje. Het festival op aanstaande vrijdag 1 september en zaterdag 2 september op het dorpsplein in Santpoort-Noord wordt verrijkt met een aantal foodtrucks. Het is eigenlijk een combinatie van twee succesvolle evenementen: het food truck festival dat dit voorjaar voor de eerste keer werd georganiseerd en Santpoort Jazz, Blues en Soul, dat zijn zevende editie beleeft.

Het gratis evenement, dat op beide dagen om 17 uur begint, is het Santpoortse toetje aan het einde van de zomerperiode. Nog even genieten en vakantieverhalen uitwisselen op het gezellige plein aan de Broekbergenlaan voordat maandag de scholen weer beginnen. Er komen foodtrucks met aansprekende namen als Car-Paccio, Renzo’s on Wheels, Curry-Up, Spelty pannenkoeken en Pas the Peas. Daarnaast komt primeurshop Bol met pizza’s uit de houtoven en Wijnhuis Ten Wijn met een wijn- en proseccobar.

Wat hetzelfde is gebleven, is de nadruk op blues op vrijdag en de jazz en soul op zaterdag. Op vrijdag bestaat het muzikale hoofdgerecht uit spetterende blues- & rootsmuziek, opgediend door zanger en mondharmonicaspeler Thomas Toussaint en zijn band. Thomas, die zijn roots in Velserbroek heeft liggen, kreeg in maart een Award van de Dutch Blues Foundation voor beste Blues Harmonicaspeler van Nederland. Vooraf zijn er support-acts van het akoestisch cover-duo Better Together (Fabiana Dammers en Jelle Visser) en een trio rond slide-gitarist Dennis Verkerk.

Op zaterdag bestaat het voorgerecht uit Tiri Bowi; afgeleid uit de voornamen Thijs, Rinke, Boaz en Willem. Deze talentvolle jonge muzikanten uit Haarlem en Velsen improviseren er flink op los en zetten bekende nummers van o.a. Herbie Hancock, Miles Davis en Marcus Miller naar hun eigen hand. Daarna speelt saxofonist Willem Hellbreker met zijn trio. Hellbreker, die al meerdere cd’s uit heeft gebracht en eerder op Northsea Jazz speelde, is geïnspireerd door saxofonisten als Stan Getz, Hank Mobley en Dexter Gordon. Hij tovert een warm en expressief geluid uit zijn saxofoon, van sterk swingend tot verstild melancholiek.

Het smakelijke tussendoortje is zaterdag Ampless, een semi-akoestisch ensemble dat de pauzes tussen de andere acts opvult, en het grand dessert de Van Lent Band. De drie uit Velsen afkomstige broers Van Lent en twee vrienden hebben elkaar gevonden in de blues, soul en funk. Kroeg, zaal of plein, het maakt de Van Lent Band niet uit. Als ze maar muziek kunnen maken en daar heel veel plezier aan kunnen beleven. Dat werkt aanstekelijk en is dan ook gegarandeerd een feestelijke afsluiting van Santpoort Jazz, blues, Soul en Food én van de zomervakantie.

Tijdschema:

VRIJDAG 1 SEPTEMBER
17:00 Timo de Vlugt
17:30 slide-gitarist Dennis Verkerk
18:15 Better Together
19:00 slide-gitarist Dennis Verkerk
19:45 Better Togethe
20:30 Thomas Thoussiant

ZATERDAG 2 SEPTEMBER
17:00 Tiri Bowi
18:30 Ampless
19:15 Willem Hellbreker trio
20:45 Ampless
21:15 Van Lent Band
22:00 Ampless
22:30 Van Lent Band

Zie voor meer informatie en het laatste nieuws de Facebookpagina’s Santpoort Jazz en Santpoort Food Fest.