‘Glansrol’ voor havengebied in seizoenopening Penoza V

‘Glansrol’ voor havengebied in seizoenopening Penoza V
© Foto KRO/NCRV

Het Thalia Theater, de Loggerstraat bij Café ’t Kottertje en het terrein van de Cebo. De haven van IJmuiden was maandagavond prominent in beeld tijdens de eerste aflevering van Penoza V.Het vijfde en laatste seizoen van de populaire misdaadserie ging maandagavond in première in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. Tegelijkertijd was de eerste aflevering via een live stream te zien op de website van NPO3. Zondag start de serie op televisie.
In seizoen 5 lijkt het maffiamoeder Carmen van Walraven aanvankelijk voor de wind te gaan. Ze denkt eraan om te stoppen en heeft nog een paar drugsladingen nodig om haar pensioen en de toekomst van haar gezin veilig te stellen. Maar als er zich een nieuwe garde aandient, blijkt dat helemaal niet zo gemakkelijk te gaan als zij had gehoopt. De eerste aflevering van de nieuwe serie is te zien op zondagavond op NPO 3.
Penoza trok vorig seizoen gemiddeld 1 miljoen kijkers op televisie en was ook online enorm populair. De Facebookpagina heeft meer dan 270.000 volgers. De serie werd al meerdere malen genomineerd voor de Gouden Televizierring.
IJmuiden is een gewilde plek voor het maken van opnames, vooral voor films en series in het misdaadgenre. Bron: De Jutter/De Hofgeest