Kwalleballen in (natuurlijk) de modder

Kwalleballen in (natuurlijk) de modder
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Het mediagenieke Kwalleballen is inmiddels een “sterk” onderdeel van de laatste zaterdag. Het gaat om een variant van het Kwallenballen zoals dat in het oosten en noorden van Nederland wordt gespeeld.

Samen met de Rugbyclub The Smugglers uit Velserbroek is het spel vertaald naar een Santpoorts Dorpsfeest variant met veel water en zwarte grond. Blubber dus!

Het spel is erg simpel. Er zijn twee groten bakken met water, 1 zandzak van 5 tot 10 kg en 2 teams.

Het doel is om de zak zand in de bak met water van de tegenpartij te gooien. Hierbij mogen tegenstanders op bijna alle mogelijke manieren worden tegengehouden. Dit zorgt voor een super leuk schouwspel.

Het Spel is voor mannen én vrouwen. Gemengde teams mogen ook! Een wedstrijd duurt 9 minuten en wordt door teams van 5 spelers gespeeld.

In de heren finale de ModderFockers tegen Vette Ketting was een spannend schouwspel. Maar door de Vette Ketting werd er aan het langste eind getrokken. Bij het gemengde teams spel waren het de Bitch Bashers 2.0 die met 5-0 wonnen van Kornuiten.

Voorzitter Bas Kuntz van de Harddraverijvereniging Santpoort en Omstreken kreeg van de Rugbyclub The Smugglers nog een mooi cadeau een shirt van de rugbyclub.