Buikschuivend Santpoort

Buikschuivend Santpoort
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Water en Oudhollandse groene zeep garanderen voldoende glijvermogen om met de blote buik over een ingezeepte baan van 22.10 voor de jeugd of 50 meter te glijden bij de 15+ klasse. Wie zo weinig contact met de baan weet te maken door zijn rug te hollen en zijn buik strak te maken, zal ver komen!

Dat deze preolympische sport in Santpoort op topniveau wordt bedreven, is inmiddels aangetoond. Inmiddels zijn de “Belly man” Dennis Wijker, “De roze Tornado” Herman Berg, De Witte Condor (Maarten Sneekes), “De Navel”, Joris Bergman, “The Challenger” Levi Veldhuijzen een begrip in Santpoort en omstreken. Maar ook Paul Voorting en Rens Hagen, bestuurslid van de Harddraverij Vereniging, doen steeds goed mee in de finales.

Het publiek wist het evenement weer goed te vinden! Met het goede is het weer een geslaagde editie van het buikschuiven.

De uitslagen bij de jeugd
1. Chimaine van der Vlugth
2. Lucas Schouten
3. Paul Voorting Jr.

Bij de 15+ klasse
1. Joris Bergman (De Navel)
2. Danny Does (De Torpedo)
3. Rens Hagen (Brens)