Donderdagavond spannende sessies

Donderdagavond spannende sessies

Een paar spannende sessies, donderdag 13 juli in de gemeenteraad van Velsen. Althans, dat lijken ze op papier. Zo gaat het over Skaeve Huse en over de toekomst van BRAK! Ook de bestemmingsplannen voor de KPN-locatie en Santpoort-Noord, het kadeterrein Grote Hout en de Woonvisie 2025 staan op de agenda. Raadsplein TV is er live bij, vanaf 19:20 uur te zien via RTV Seaport.

Skaeve Huse is Deens voor eenvoudige woningen, bestemd voor mensen die vanwege hun gedrag moeilijk te huisvesten zijn in een normale woonwijk. Deze woningen zijn gepland aan de noord-oostkant van Velserbroek. Hiervoor is een bestemmingswijziging nodig, waar veel omwonenden het niet mee eens zijn.

Gaat BRAK! het halen? In een sessie op 21 juni kwam naar voren, dat diverse gemeenteraadsleden twijfels hebben bij de haalbaarheid van het Kust Innovatie Centrum BRAK! in het nieuw te ontwikkelen IJmuiden-aan-Zee. Daarom komt er een nieuwe sessie, waarin de resultaten van een haalbaarheidsonderzoek worden gepresenteerd.

Voor meer informatie over alle zeven sessies, zie www.velsen.nl