Vernieuwde Dekamarkt Zeewijk heropend

Vernieuwde Dekamarkt Zeewijk heropend
RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

Op 6 juli is de geheel verbouwde Dekamarkt in IJmuiden-Zeewijk heropend. Dit ging met wat ludieke acties gepaard. De directeur hield zijn openingsspeech waarin hij onder meer vertelde over de historie van de Dekamarkt, voorheen de KijkGrijp, ontstaan in Velsen Noord. Wethouder Verkaik vertelde dat de gemeente trots is zo’n schitterende, vernieuwde DekaMarkt; een aanwinst.
De Dekamarkt had drie groepjes van twee scholen uitgenodigd om een act op te voeren. Ze stonden voor de ingang opgesteld maar waren niet stil te krijgen van de spanning. Zij gingen na de speeches enthousiast aan de gang en vooral de kleinste waren vertederend, lachend om zich heen kijkend, maar toch een prestatie leverend. Na de echte opening, door de papieren ingang, stroomde het publiek in grote getale naar binnen en moest zoekend zijn weg vinden, want de winkel was duidelijk veranderd.