Vernieuwde Dekamarkt Zeewijk heropend

Vernieuwde Dekamarkt Zeewijk heropend
RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

Op 6 juli is de geheel verbouwde Dekamarkt in IJmuiden-Zeewijk geopend. Dit ging met wat ludieke acties gepaard. Om 9 uur s’morgens zou de opening plaatsvinden, maar het publiek was al vroeg in grote getale toegestroomd.

De directeur hield zijn openingsspeech waarin hij onder meer vertelde over de historie van de Dekamarkt, voorheen de KijkGrijp, ontstaan in Velsen Noord. Wethouder Verkaik vertelde dat de gemeente trots is op zo’n schitterende, vernieuwde DekaMarkt: een aanwinst.

De Dekamarkt had drie groepjes van twee scholen uitgenodigd om een act op te voeren. Ze stonden voor de ingang opgesteld, maar waren niet stil te krijgen van de spanning. Zij gingen na de speeches enthousiast aan de gang en vooral de kleinste waren vertederend: lachend om zich heen kijkend leverden ze toch een prestatie.

Na de echte opening door de papieren ingang, stroomde het publiek in grote getale naar binnen. Zij moesten zoekend hun weg vinden, want de winkel was duidelijk veranderd.