Anderstaligen te gast op Zorgvrij

Anderstaligen te gast op Zorgvrij
RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

Anderstaligen zoals mensen uit den vreemde worden genoemd, waren te gast op boerderij Zorgvrij. Vluchtelingenwerk had zeventig mensen uitgenodigd om in een andere omgeving samen met hun taalmaatje op stap te gaan.

Deze grote groep werd in meerdere delen opgesplitst om buiten een wandeling te maken en in de boerderij te kijken en om daarna te zien hoe in Nederland kaas gemaakt wordt. Ze mochten wei proeven en hun eigen boter karnen in een klein busje. De boter werd genuttigd op een plak ontbijtkoek. De mensen troffen het, want buiten in het weiland stond een koe met een kalfje dat pas geboren was. Ook de twee varkens, die nogal groot zijn, werden met verwondering bekeken.

met schroom het varken aaiden. Al met al was het niet alleen gezellig, maar ook leerzaam om in een heel groene omgeving met elkaar te praten. Iedereen zette zijn beste beentje voor om met anderen in contact te komen.

%d bloggers liken dit: