Zeilwedstrijd YSY ronde om Noord-Holland

Zeilwedstrijd YSY ronde om Noord-Holland
© Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Op vrijdag 23 juni vertrokken 120 schepen vanuit Muiden voor de 21 ste editie van de zeilwedstrijd de ronde van Noord-Holland georganiseerd door de Stichting YSY. Dit zeilevenement staat hoog op de lijst van de Nederlandse watersportagenda. Nadat de schepen in Muiden van start waren gegaan ging de tocht via het Markemeer en het IJsselmeer het Wad op.

De laatste etappe legden de schepen af over de Noordzee naar IJmuiden om in de vroege ochtend van zaterdag 24 juni in de jachthaven Seaport Marina IJmuiden af te meren. Zaterdagmiddag lag de haven vol met de deelnemende zeilschepen. Burgemeester Frank Dales van Velsen reikte ‘s avonds tijdens een gezellige bijeenkomst de prijzen uit. De eerste prijs in de snelste klasse ORC1 werd gewonnen door het Team Heiner Talents. Dit team legde een nek aan nek race af met de mannen van de Stella Maris met als schipper Antonio Hammerstein, één van de oprichters van de YSY. Door de stevige wind en stroom tegenstroom bereikten uiteindelijk 68 van de 120 deelnemende schepen de finish.