Jubileumvoorstelling Alzheimer Nederland 20 juni 2017

Jubileumvoorstelling Alzheimer Nederland 20 juni 2017
© Alzheimer Nederland

Dit jaar bestaat de afdeling Midden-Kennemerland van Alzheimer Nederland 10 jaar.
Vanuit deze afdeling worden verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten georganiseerd. Tevens wordt de weg gewezen naar hulp in de omgeving.

1 op de 5 mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is de kans nog groter: 1 op de 3 vrouwen krijgt gedurende haar leven dementie. Hoe ouder, hoe groter de kans op dementie. Nederland telt op dit moment ruim 260.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zal dit aantal in de toekomst explosief stijgen: in 2040 zal ruim een half miljoen mensen lijden aan dementie.

De afdeling Midden-Kennemerland is actief in de gemeenten Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen. In deze regio worden o.a. de Alzheimer Trefpunten (voorheen Cafés) en de jaarlijkse bootreis in het kader van Wereld Alzheimer Dag georganiseerd.

Deze activiteiten zijn echter alleen mogelijk dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en in nauwe samenwerking met de ketenpartners. Maar ook dankzij diverse fantastische donaties.
Daarom wil het bestuur van de afdeling graag iedereen die in de regio betrokken is bij mensen met dementie op 20 juni a.s. een bijzondere voorstelling aanbieden.
Het is de voorstelling ‘de dementie van Jet en Harry’ van theatergroep Ervarea, een uitvoering die je laat lachen en huilen en een inkijk geeft in het proces van een persoon met dementie en diens mantelzorgers. Na afloop is er een gezellige, informele borrel.

De voorstelling vindt plaats in het Thalia Theater, Breesaapstraat 52, 1975 CB IJmuiden. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom voor een kop koffie of thee. Om 19.30 zal de voorstelling starten en vanaf 20.45 uur is er gelegenheid tot informeel napraten onder het genot van een drankje.
Aanmelding vooraf is noodzakelijk, dit kan per mail: voorstellingamk@zorgbalans.nl of per telefoon: 06-51942684.