Plein ’45 over wonen en werken in Velsen

Plein ’45 over wonen en werken in Velsen
Foto RTV Seaport / Peter Denkema

Uit onderzoek blijkt, dat de inwoners van Velsen erg gelukkig zijn. Wat maakt onze gemeente zo aantrekkelijk om in te wonen en te werken? Wat is de laatste jaren gerealiseerd en wat is er nog in ontwikkeling? Daarover gaat het in de derde aflevering van het programma Plein ’45, vanaf maandag 12 juni te zien bij RTV Seaport.

Plein ’45, dat wordt opgenomen in hotel Augusta in Oud-IJmuiden, geeft duiding aan de politieke actualiteit en belangrijke ontwikkelingen in de gemeente Velsen en de regio. Het programma laat zien welke belangen en afwegingen ten grondslag liggen aan beleid en politieke besluitvorming en wat de impact hiervan is op de lokale en regionale samenleving.

Plein ’45 bestaat uit drie blokken interviews van 20 minuten. Het eerste blok is voor het college. Daarin geven de wethouders Arjen Verkaik (economische zaken, werkgelegenheid), Floor Bal (wonen, milieu) en Ronald Vennik (ruimtelijke ordening, verkeer) vanuit hun portefeuilles hun visie op Velsen. Van Oud-IJmuiden en de Lange Nieuwstraat tot het warmtenet en Techport: met welke onderwerpen en projecten zijn ze bezig en wat betekenen die voor Velsen? Hoe zien zij de toekomst van onze gemeente?

Het tweede blok is voor de raadsleden. Daarin spreken Marianne Poen (PvdA), Sander Scholts (Forza IJmond), Leen de Winter (ChristenUnie) en Beryl Dreijer ook over wonen en werken in Velsen en hoe zij daar vanuit hun fracties naar kijken. Hoe verklaren zij waarom Velsenaren zo gelukkig zijn? Of zijn daar kanttekeningen bij te plaatsen? Welke knelpunten en wensen zien zij nog? Het viertal blikt daarnaast terug op de afgelopen drie jaar van deze raadsperiode: wat is er bereikt? Wat gaat er goed en minder goed?

In het derde blok is directeur Peter van Ling van Velison Wonen te gast. Zijn corporatie timmert in Velsen flink aan de weg met projecten in Velsen-Noord, Oud-IJmuiden en op de KPN-locatie. Van Ling vertelt meer over deze projecten en zijn corporatie, de betaalbaarheid van wonen en de samenwerking met de gemeente en andere partners om Velsen nog mooier en leefbaarder te maken.

De derde aflevering van Plein ’45 wordt uitgezonden via Ziggo-kanaal 40 van RTV Seaport, de eerste keer op maandag 12 juni om 10:00u. Herhalingen zijn er op dinsdag 13 juni om 20.00u, woensdag 14 juni om 10.00u, donderdag 15 juni om 16.00u, vrijdag 16 juni om 20.00u en zaterdag 17 juni om 16.00u. Daarnaast is het programma vanaf maandag op elk gewenst moment te zien op deze website via Uitzending Gemist.

%d bloggers liken dit: