Footgolf voor goede doel, teams gezocht

Footgolf voor goede doel, teams gezocht
FOTO : RON PICHEL

Het is het perfecte uitje aan het begin van de vakantieperiode. Niet allen voor bedrijven, maar ook voor families of vriendengroepen. Actief, ontspannend en ook nog voor het goede doel: het Midget Footgolf Tournament 2017 van Telstar en Rotaryclub Velsen op 15 juli in het Rabobank IJmondstadion.

Jarenlang heeft Rotaryclub Velsen met veel succes de Highland Games georganiseerd in het mooie park Velserbeek. Nu is het tijd voor iets anders in een minstens zo aansprekende omgeving: Midget Footgolf in een echt voetbalstadion. Twee uitgangspunten blijven hetzelfde: mannen- én vrouwenteams (gemixt kan ook) als deelnemers en de opbrengst bestemd voor goede doelen. Wel zal de fysieke belasting van het midgetgolf met de voet aanzienlijk minder zijn dan bij de Highland Games.

Op het hoofdveld van de Witte Leeuwen worden achttien holes uitgezet. In de middencirkel geven fysiotherapeuten van CareworX, dat in het stadion is gevestigd, voorlichting over hun activiteiten en organiseren zij een spel dat ook onderdeel is van het toernooi. Dit gebeurt eveneens in het naast de Oosttribune gelegen leercentrum van Playing for Success, een programma van de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk. Deze stichting is een van de goede doelen waarvoor Rotaryclub Velsen en Telstar het evenement organiseren. Het andere goede doel is de stichting Vienna (paardrijden voor mensen met een beperking) of de IJmuider Reddingsbrigade. De deelnemers kiezen op het eind van de dag wie van deze twee de helft van de opbrengst krijgt.

Er kunnen maximaal 36 teams meedoen aan het evenement. Naast bedrijven, worden ook families en vriendenteams van harte uitgenodigd om zich in te schrijven. Een team bestaat uit vijf vrouwen en/of mannen. Na het tournament, dat om 12 uur begint, is er een buffet. Hier kunnen ook mensen aanschuiven die niet hebben deelgenomen aan het Foot Golf. Muziek is er van de regionaal bekende tienkoppige band Full Count. Om 21 uur is het evenement afgelopen.

Het publiek is welkom in het stadion en kan vlak bij de holes komen om de deelnemers aan te moedigen. Voor meer informatie en aanmelding: Wim Mastenbroek, tel 06-50697616, e-mail w.mastenbroek@planet.nl of Egbert Wilmink, tel 06-13946067, e-mail egbert@autobedrijfstormvogels.nl en zie ook het Facebook-evenement RC Velsen Footgolf Tournament 2017.