Footgolf in Spaarnwoude

Footgolf in Spaarnwoude
Foto RTVSeaport / Chris Hoppenbrouwer

In het weekend 9 t/m 11 juni wordt er op de golfbaan in Spaarnwoude footgolf gespeeld.

Voor velen nog bekend maar het is ontstaan op het voetbalveld. De vraag was in hoeveel schoten van het trainingsveld je door de deur van de kleedkamer kon schieten. Het is gevaluteerd naar vele golfbanen in Nederland maar ook in vele andere landen wordt het spelletje gespeeld.
Ditmaal zijn we spelers uit vele, verre landen tegengekomen bijvoorbeeld Argentinië en Japan. Het is een sport voor jong en oud, dames en heren. Je moet geconcentreerd in zo weinig mogelijk schoten behoorlijke afstanden afleggen, over heuvels en sloten en vijvers. Er wordt heel rustig rondgelopen maar wel heel geconcentreerd aangelegd en geschoten. Op zaterdag heeft de organisatie een flink aantal jongeren met een handicap uitgenodigd om te komen spelen. Zij deden niet onder voor de andere spelers qua concentratie en enthousiasme. Al met al zag je een verbroedering en plezier tussen de vele spelers.