Initiatief wandelgroep in Velsen-Noord

Initiatief wandelgroep in Velsen-Noord
©RTV Seaport / PR

“Praktijkondersteuner Joke Goudriaan van huisartsenpraktijk Prins droomt van een wandelgroep van minstens 15 wandelaars in Velsen Noord”

Vanaf 16 mei 2017 wandelt Joke Goudriaan, praktijkondersteuner van huisartsenpraktijk Prins samen met een fysiotherapeut of dietiste elke dinsdag van 12.30 tot 13.00 uur,
met iedereen die wil wandelen maar het niet alleen doet. Verzamelpunt is Wijkcentrum De Stek, waar de wandelaars na afloop van de wandeling (geheel vrijblijvend) samen een kopje koffie kunnen drinken tegen een kleine vergoeding. Aanmelden is kosteloos en verloopt via huisartsenpraktijk Prins. Telefoonnummer: 0251 223745.

Een gezonde leefstijl maakt ons gezonder: makkelijk gezegd en moeilijk gedaan.
Daarom start Joke Goudriaan met ondersteuning van een diëtiste en fysiotherapeut een wekelijkse wandeling voor alle patiënten van de huisartsenpraktijk maar ook voor andere inwoners van Velsen Noord.
“Wat mis je veel als je niet wandelt, wandelen is super ontspannend en goed voor het lijf en voor de geest, laat de mensen maar aansluiten en ervaren hoe prettig wandelen is”, aldus Joke Goudriaan.
Joke Goudriaan: “Met deze korte wandeling hoop ik mensen te motiveren, te inspireren en hopelijk een grote wandelgroep te vormen.”
Een half uurtje gezond bewegen helpt om je wat fitter te voelen, is goed voor de bloeddruk, goed voor de longen en goed voor de conditie. Met het aansluitend kopje koffie drinken worden de sociale contacten ook gemakkelijker gelegd voor mensen die het lastig vinden om mensen te ontmoeten.