’Poepgoed/scheid goed’

’Poepgoed/scheid goed’

In Velsen wordt de landelijke opschoondag zaterdag 25 maart een bijzondere dag. De Velsense Beestenbende onthult dan de eigen poster voor de campagne ‘Velsen geen Bende tegen zwerfvuil’. De Velsense Beestenbende (kinderen die in groepjes zwerfvuil opruimen) telt 120 leden.

Een paar weken werd bijgehouden welke soorten zwerfvuil er zijn. Daarna spraken twaalf kinderen over de resultaten en om samen na te denken over de vraag; ’hoe wij met z’n allen zwerfvuil kunnen verminderen’. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat kinderen weten dat zwerfvuil heel schadelijk voor dieren is.

Ook wordt zwerfvuil niet per se opzettelijk weggegooid. Een idee is om met een megafoon bij een stoplicht te staan en om te roepen. Maar er werd gekozen voor een poster waarop komt te staan welk afval er in de gemeente op straat ligt. Zaterdag opent de expositie ’poepgoed/scheid goed’ bij het Pieter Vermeulen Museum. Om 10:30 uur wordt daar eerst zwerfvuil opgeruimd, vervolgens is de openingsact. Daarna wordt rond 11:45 de poster onthuld.