Jasper racet mee met Nuon Solar Team

Jasper racet mee met Nuon Solar Team
Eerste van rechts Jasper.

Het Nuon Solar Team begint dinsdag 21 maart met de bouw van de nieuwste zonneauto Nuna9. Onder hen de in Santpoort opgegroeide Jasper Wijkhuizen. In het Polymer Science Park (Zwolle) bouwen studenten van de TU Delft aan de zonneraceauto.

Daarmee hopen Jasper en zijn teamgenoten in oktober opnieuw de wereldtitel in de wacht te slepen. Het team bestaat uit zestien leden en het krijgt veel hulp van partners en oud-teamleden. Dat komt goed uit, want de concurrentie is de afgelopen jaren veel sterker geworden.

Het team vraagt alle basisschoolkinderen van Nederland om hen te inspireren voor het uiteindelijke ontwerp van de bestickering van Nuna. De ontwerpwedstrijd wordt op 21 maart afgetrapt door Zwolse basisschoolleerlingen. De burgemeester van Zwolle helpt het team door de eerste koolstofvezel te knippen. De studenten wonnen tot nu toe zes keer. Het parcours loopt dwars door Australiƫ, van Darwin naar Adelaide.

%d bloggers liken dit: