Staatssecretaris Klijnsma bij Tata Steel

Staatssecretaris Klijnsma bij Tata Steel
Foto: Tata Steel

Vandaag bezocht (demissionair) staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) Tata Steel, om te vernemen hoe het staalbedrijf invulling geeft aan de Participatiewet. Directievoorzitter Theo Henrar leidde de staatssecretaris rond.

Tijdens het bezoek sprak Klijnsma met een aantal van de participatiemedewerkers van Tata Steel. Bij twee van hen nam ze een kijkje op de werkplek, in de fabriek voor verpakkingsstaal en op de Academy, de bedrijfsschool van Tata Steel. Tata Steel heeft inmiddels 35 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een zinvolle baan geholpen.

“De filosofie van Tata Steel spreekt mij zeer aan”, aldus Klijnsma. “Het is de filosofie van de inclusieve arbeidsmarkt, waar iedereen een plek kan krijgen, ook als je wat meer ondersteuning nodig hebt van collega’s. Het is heel mooi dat Tata Steel daar zo’n goed voorbeeld in geeft.” Klijnsma met participatiemedewerker Michel Felter (achter het stuur), Theo Henrar (links) en Koenraad Spaans (bedrijfschef) op de werkplek van Michel Felter.

%d bloggers liken dit: