Telstar keurig in ‘KNVB-categorie 2’

Telstar keurig in ‘KNVB-categorie 2’
© RTV Seaport / PR

Waar Telstar zich wat de financiën betreft keurig in categorie 2 van de KNVB beweegt, bevindt één eredivisieclub zich nog in de zorgwekkende categorie 1, zo stelt de licentiecommissie vast. De voetbalbond maakte dit vandaag bekend.

Roda JC heeft zijn financiële zaakjes nog niet op orde en staat onder verscherpt toezicht bij de bond. Vier andere clubs zitten in dezelfde situatie: De Graafschap, RKC Waalwijk, VVV-Venlo en Fortuna Sittard. De clubs moeten actief werken aan een verbeterde financiële situatie.

NEC, FC Twente en FC Den Bosch zijn gepromoveerd naar categorie 2, waar het gros van de clubs inzit. Ajax, AZ, SC Cambuur Leeuwarden, Excelsior, Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Groningen, sc Heerenveen, PSV en Willem II zitten in de meest gunstige categorie 3. De meest clubs, waaronder Telstar, passen keurig in categorie 2.