Sportkampioenen van 2016

Sportkampioenen van 2016
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Het is inmiddels een indrukwekkende lijst aan het worden. Er is een behoorlijk aantal sporters genomineerd voor de titels Velsense Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Talent (tot 18 jaar), Master (vanaf 40 jaar) en Gehandicapte Sporter van het jaar 2016.

De winnaars worden bekendgemaakt op het Sportgala op vrijdag 10 maart in het Thalia Theater. Elk jaar kiest de gemeente haar sportkampioenen en worden andere sporters in het zonnetje gezet. Er zijn zes categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Talent, Master en Gehandicapte Sporter.

Een jury bepaalt wie de winnaars zijn. De prijsuitreiking heeft plaats over anderhalve week in het theater te IJmuiden. Frank Snoeks, sportverslaggever bij Studio Sport, zorgt voor de presentatie. Volgens de IJmuider Courant zijn Büchli en Kessler favoriet.