Stormvogels helemaal zaterdag

Stormvogels helemaal zaterdag

IJVV Stormvogels richt het vizier vanaf komende zomer volledig op de eigen jeugd en voetballen op zaterdag. Dit werd maandag besloten tijdens een druk bezochte buitengewone ledenvergadering, meldt voorzitter Nico Stoker.

”De nieuwe eisen van de KNVB maken vernieuwing noodzakelijk”, aldus Stoker van de voetbalclub die al in 2015 een Jeugdbeleidsplan aannam. De voorzitter hoopt dat Stormvogels over vijf jaar is uitgegroeid tot een vitale zaterdagvereniging met een herkenbaar regionaal vlaggenschip.

”Alle leden die nu op zondag spelen worden gestimuleerd om de overstap te maken naar de zaterdag. De eerste gesprekken hierover zijn inmiddels gevoerd. Het is de ambitie om binnen een paar jaar met twee selectieteams door te stoten tot de 2e klasse en de reserve 2e klasse”, aldus de club in een persbericht.