Handtekeningen voor Pieter Vermeulen

Handtekeningen voor Pieter Vermeulen
© RTV Seaport / Ron Pichel

De wethouder van Cultuur Robert Te Beest werd donderdagmorgen luid toegezongen door leerlingen van de IJmuidense St Franciscusschool. Het lied met de titel “Wilt u ervoor zorgen dat het blijft voor morgen” ondersteunde de actie: Red het Pieter Vermeulen Museum.
Bezoekers, sympathisanten en vrienden van het Pieter Vermeulen Museum zijn niet gerust op de toekomst dat blijkt uit de bijna 3000 handtekeningen die werden aangeboden. Het is de bedoeling dat het Pieter Vermeulen Museum onderdak krijgt in het nieuw te bouwen Kust Innovatie en Informatie centrum (KIIC), genaamd BRAK! IJmuiden bij het strand.

Volgens de bezorgde bezoeker Piet Paree is het Pieter Vermeulen Museum het allerleukste kindermuseum van Nederland onder andere door het winnen van de kidsproofprijs in 2016, waarmee het museum landelijke bekendheid kreeg.
Wethouder ter Beest reageerde verheugd op het leuke lied en de betrokkenheid van de bezoekers van het museum.
Inmiddels is de gemeente en het bestuur van het museum in overleg over de deelname van het museum aan het kustcentrum Brak! IJmuiden. De verwachting is dat dit snel tot resultaat zal leiden zodat in het eerste kwartaal van 2017 de intentieovereenkomst tussen beide partijen gesloten kan worden. Na de intentieovereenkomst volgt eventueel een samenwerkingsovereenkomst. Pas daarna verbinden partijen zich definitief aan Brak! IJmuiden. Naar verwachting zal de bouw eind 2019 begin 2020 klaar zijn.

[gss type=”slideshow” ids=”21545,21546,21547,21548,21549″]