Tata Steel Chess toernooi feestelijk geopend

Tata Steel Chess toernooi feestelijk geopend
FOTO: RTV Seaport / Ron Pichel

Het Tata Steel Chess Tournament, door grootmeester Levon Aronian ‘Het Wimbledon van het schaken’ genoemd, is vrijdagvanmiddag feestelijk geopend. Dat gebeurde bij Tata Steel in aanwezigheid van de 28 grootmeesters, die vanaf morgen in Wijk aan Zee een dertien ronden durende, slopende strijd aangaan. Voor zaterdag staan twee spannende partijen op het programma: So – Carlsen en Karjakin – Giri.
Wereldkampioen Magnus Carlsen wist het toernooi de afgelopen drie jaar te winnen. In totaal heeft hij het Tata Steel Chess Tournament vijfmaal op zijn naam geschreven, waarmee hij samen met Anand recordhouder is. Met naast Carlsen topspelers als Karjakin, So, Aronian en Giri is de 79e editie van het toernooi wederom sterk bezet.

[gss type=”slideshow” ids=”21340,21342,21341,21343,21344″]