‘Wimbledon voor schaakspelers’

‘Wimbledon voor schaakspelers’
Schaaktoppers uit de hele wereld in Velsen-Noord.

Wat Wimbledon is voor tennisspelers, is het Tata Steel Chess Tournament voor schakers. Dat de deelnemers aan de 79e editie iets met fysieke sport hebben is zeker. Dat wordt onderstreept met het uitstapje over 5 dagen naar De Kuip in Rotterdam.

Het is overigens niet het enige stadion dat de schakers aandoen. Ook dat van Telstar in Velsen-Zuid wordt met een bezoek vereerd. Speciale aandacht was er tijdens de opening van het wereldberoemde schaaktoernooi in het congrescentrum van Tata Steel voor wereldkampioen Magnus Carlson.

‘Chess City’ Wijk aan Zee kleurde de afgelopen week al in de blauwe bedrijfskleur van Tata Steel. Dorpshuis De Moriaan is de komende veertien dagen schaaktempel voor de denkportwereld. Het evenement werd vrijdag, in aanwezigheid van de Beverwijkse burgemeester Ossel, officieel is geopend en duurt tot en met 29 januari.