‘Ventweg één richting houden voor auto’

‘Ventweg één richting houden voor auto’
Ventweg Wijkerstraatweg Velsen-Noord.

”Verkeer in twee richtingen over de ventweg bij de winkelgalerij op de Wijkerstraatweg sturen. Waar zijn ze mee bezig”, klinkt het verontwaardigd uit de mond van de Velsen-Noordse. ”Het is er vaak zo druk. Als ze dat doen gaat het goed mis”, voegt de winkelende dame er aan toe.

”Dit roept levensgevaarlijke situaties op”, liet praktisch heel Velsen-Noord al eerder weten. Een petitie op Facebook leverde inmiddels honderden reacties op. Omdat er sprake is/was van spookrijders – die tegen de rijrichting in rijden – overweegt de gemeente twee rijrichtingen op de ventweg toe te passen.

Het is een onderwerp voor verkeerswethouder Ronald Vennik. Die buigt nu het hoofd erover, samen met verkeersdeskundigen van de gemeente. Eén ding is zeker, heel Velsen-Noord zelf is er op tegen en dus schort de gemeente de proef van ‘twee richtingverkeer’ even op.