Voetstappenactie met de politie

Voetstappenactie met de politie
Foto: Politie

Op donderdag 26 januari 2017 houdt het wijkteam Zee- en Duinwijk in IJmuiden een preventieve voetstappenactie. Buurtbewoners worden van harte uitgenodigd om samen met de wijkagenten Jerry Ramdayal en Mark van Eijk en medewerkers van Woningbedrijf Velsen en Velison Wonen, gemeente Velsen, Stichting Welzijn en het Wijkplatform Zee- en Duinwijk de wijk in te gaan om onveilige situaties op het gebied van woninginbraak op te sporen.
De voetstappenactie houdt in dat de politie samen met de leden van het Wijkteam en buurtbewoners actief op zoek gaat naar woningen waarbij bijvoorbeeld ramen en deuren open staan. Agenten laten in die woningen een informatiebrief achter in de vorm van een voetafdruk met de tekst: ‘Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn’. Hiermee hoopt de politie dat deelnemers en buurtbewoners bewust worden van inbraakgevoelige situaties. Aanmelden: buurtbewoners van Zee- en Duinwijk worden uitgenodigd om op 26 januari mee te doen aan de voetstappenactie. De actie begint om 18.45 uur bij Dienstencentrum Zeewijk aan het Zeewijkplein 260 en loopt tot 21.30 uur. Ge├»nteresseerden kunnen zich aanmelden bij wijkagent Jerry Ramdayal (email: jerry.ramdayal@politie.nl).

%d bloggers liken dit: