Havenfestival IJmond dit jaar in juni

Havenfestival IJmond dit jaar in juni
RTV Seaport / Ron Pichel

Het Havenfestival IJmond heeft dit jaar plaats in het weekend van 17 en 18 juni. Hiermee komt een einde aan de traditie om het in augustus te houden, aldus het bestuur en de projectgroep Havenfestival IJmond. De nieuwe datum sluit aan op de binnenkomst van de nieuwe haring.

Het Havenfestival IJmond zet na een jaar van bezinning in op een verdere professionalisering van de organisatie, grotere betrokkenheid van de bezoekers én het toevoegen van nieuwe elementen aan de vertrouwde festivalopzet. De pijlers – havens, vis en cultuur – blijven behouden, maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan vernieuwende programmaonderdelen.

De organisatie gaat hierover via Facebook in gesprek met de bezoekers. Vernieuwend is dat het programma een duidelijk profiel krijgt. Vast staat dat rondvaarten en vistafel terugkeren en dat aan de kade bijzondere schepen komen te liggen. Het blijft gratis. Evenementenbureau Levensgenieters zorgt voor professionele ondersteuning, maar vrijwilligers organiseren het; www.facebook.com/havenfestival