Eerste stap heropening Velsertunnel

Eerste stap heropening Velsertunnel
Foto: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat start vrijdagavond 13 januari om acht uur met werkzaamheden op de A9, de A22 en de N208 voor de heropening van de Velsertunnel. Maandag 16 januari moet het voor de ochtendspits klaar zijn.

Het gaat op 13 januari onder meer om het weghalen van twee tijdelijke verbindingswegen aan de zuidkant van de tunnel (A22 en N208). Die blokkeren anders de toegang tot de tunnel. Tot in het voorjaar is Rijkswaterstaat geregeld (“let op de borden en volg de aanwijzingen”) bezig met herstel van het oorspronkelijke wegennet rondom de Velsertunnel.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, vinden er verschillende afsluitingen van wegen plaats tot en met 19 januari. Zo is de N208 het hele weekend afgesloten vanaf Velserbroek. Het moment van heropening van de tunnel blijft afhankelijk van het weer. Bij slecht weer schuift de openingsdatum op omdat de werkzaamheden dan uitgesteld moeten worden, aldus Rijkswaterstaat.