10.000ste bezoeker Zee- en Havenmuseum

10.000ste bezoeker Zee- en Havenmuseum
FOTO RTV Seaport/Chris Hoppenbrouwer

De zesjarige Bart Fröger uit IJmuiden werd tijdens zijn speurtocht door het Zee- en Havenmuseum overvallen met de mededeling dat hij zich dit jaar de 10.000ste bezoeker mocht noemen. Hij ontving uit handen van een bestuurslid het spannende jeugdboek De Geest van het Zee- en Havenmuseum. Zijn vader Wil mocht de bloemen in ontvangst nemen.

Bart was voor de zevende keer in het museum. Op de vraag wat hij het leukste van het museum vond antwoordde hij zonder aarzelen “de toren met de computer waarmee de scheepvaart op zee gevolgd kan worden”.
Het Zee- en Havenmuseum dankt de stijging van het aantal bezoekers aan het feit dat dit jaar voor het eerst de museumjaarkaart geldt. Verder heeft het Rijksmuseum 4 objecten aan het museum beschikbaar gesteld, waaronder de kruiwagen die gebruikt is tijdens het graven van het Noordzeekanaal.

%d bloggers liken dit: