Luitenant-Generaal Ted Meines overleden

Luitenant-Generaal Ted Meines overleden
RTVSeaport/PR

Zaterdagochtend 24 december overleed, op 95-jarige leeftijd, Luitenant-Generaal b.d. Ted Meines. De bekende veteraan was o.a. medeoprichter en erevoorzitter van Stichting Veteranen Platform en speelde een grote rol bij de totstandkoming van het Nederlandse Veteranenbeleid.

Eerder dit jaar was Meines gast in radioprogramma ‘SpiritualiTijd’ op RTV Seaport. Mark Metselaar, sprak met hem, ‘thuis in Leidschendam’ o.a. over de Veteranen-beweging, zijn vriendschap met prins Bernhard en de band die hij heeft met Willem-Alexander. Het interview met Meines ging over zijn leven, wat hem inspireert en bezielt. Hij vertelde onder meer over zijn jeugd in Friesland en zijn inzet voor veteranen. Ook de joodse kinderen die hij redde tijdens de Tweede Wereldoorlog en waarvoor hij de Yad Vashem onderscheiding ontving komen aan bod in de uitzending. Evenals zijn ontmoeting met Dr. Martin Luther King.

De uitzending met Luitenant-Generaal Ted Meines zal als ‘Im Memoriam’ opnieuw worden uitgezonden op maandag 2 januari om 19:00 uur.