Directeur schouwburg terug in functie

Directeur schouwburg terug in functie
© RTV Seaport - Ton van Steijn

De kantonrechter heeft directeur Jacob Bron in het gelijk gesteld. Hij kan dus weer aan de slag. Het Stadsschouwburg bestuur had Bron geschorst en was een ontslagprocedure gestart vanwege vermeend verwijtbaar handelen en een verstoorde verhouding met bestuur en personeel.

Die argumenten zijn door de rechter van tafel geveegd. Die stelt dat er geen sprake is geweest van financieel wanbeleid. ”Terwijl evenmin is gebleken dat verweerder een onjuist beeld van de financiële situatie heeft geschetst of informatie heeft achtergehouden of onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt’, aldus de kantonrechter.

De kantonrechter zegt zich te realiseren dat de langdurige afwezigheid van Bron (sinds mei 2016) een lastige hobbel zal zijn bij hervatting van de werkzaamheden, zowel voor de directeur als voor het personeel. Het tijdsverloop, dat mede een gevolg is geweest van de aanvankelijk onjuist gekozen bestuursrechtelijke ingang, mag echter niet in het nadeel van Bron werken, aldus de kantonrechter.