VVD-afdelingen IJmond vormen één geheel

VVD-afdelingen IJmond vormen één geheel
Raadsfractie houdt lokale verantwoordelijkheid.

De VVD-afdelingen Heemskerk, Beverwijk en Velsen besloten deze week om per 1 januari 2017 te fuseren tot één lokaal netwerk: de VVD IJmond. Dit is vanavond bekend gemaakt. De gesprekken voor de fusie begonnen afgelopen zomer, nadat de leden hiervoor het groene licht hadden gegeven.

Er is ook aal een nieuw bestuur met als voorzitter Paul ten Westeneind (Beverwijk), secretaris Wim Milikan (Heemskerk) en penningmeester Marieke Zimmerman (Velsen). Het gaat hier om de fusie van de afdelingen. De gemeenteraadsfracties houden hun eigen lokale verantwoordelijkheid.

Ten Westeneind: ”Binnen de IJmond wordt politiek en bestuurlijk veel samengewerkt. De VVD-afdelingen sluiten zich hierbij graag aan en kijken uit naar een succesvolle samenwerking in de regio. De VVD IJmond wil een netwerkfunctie vervullen voor alle liberalen in de IJmond”.