Veel variatie in tweede talkshow NV Velsen

Veel variatie in tweede talkshow NV Velsen

Ondernemende vrouwen, stoere bedrijven en muziek van Cornelis Vreeswijk. De tweede editie van de talkshow NV IJmond kende weer een mooi programma met uiteenlopende gasten.

De presentatoren Michael Struis en Gertjan Huijbens (eenmalig vervanger van Jaap Sluis) lieten de bezoekers kennismaken met het netwerk Vrouwen van Velsen, Zeeboerderij IJmond, machinefabriek Venus & De Waard, Alice Loeters Persoonlijke Uitvaartzorg en Restaurant IJmond, dat een tipje van de sluier oplichtte van de plannen voor een grote verbouwing in 2017.
De commerciële mensen van Telstar vertelden over de ambities van de voetbalclub, zoals het verder uitbreiden van het businesspartnermodel, het bereiken van de nacompetitie en promotie naar de Eredivisie als stip aan de horizon. Ter afwisseling zong Ibo Bakker liedjes van één van de beroemdste inwoners die IJmuiden heeft voortgebracht: Cornelis Vreeswijk, die komend jaar zijn 80ste verjaardag zou vieren.
In zijn rubriek ‘de Vaart inVelsen’ kwam Gertjan Huijbens met ene opmerkelijk voorstel: breng het bezoekerscentrum SHIP bij de nieuwe grote zeesluis en het beoogde expositie-en debatcentrum BRAK samen onder in het Witte Theater.
NV Velsen trok ongeveer honderd bezoekers, veelal uit het bedrijfsleven. Begin 2017 wordt besloten over de talkshow een vervolg krijgt.