Nederlander gaat weer ‘Nieuwjaarsvegen’

Nederlander gaat weer ‘Nieuwjaarsvegen’
Wegvegen dat vuurwerkafval.

De straten liggen op Nieuwjaarsdag vol met vuurwerkresten, die slecht zijn voor het milieu. Supporters van Schoon luiden het nieuwe jaar weer vegend in. Meedoen is makkelijk: pak op 1 januari om 12:00 uur een bezem, veger en/of blik en ga de straat op.

Op nieuwjaarsdag ligt er opgeteld in Nederland naar verluidt zo’n 10,5 miljoen kilo vuurwerkafval op de stoep. Deze resten zijn niet alleen schadelijk voor het milieu maar leiden ook tot ergernis in de buurt. Daarom is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk opgeruimd worden.

Nieuwjaarsvegen is goed voor het milieu de buurt. Het is hartstikke gezellig als de hele straat meedoet. Wie meedoet met Nieuwjaarvegen, kan zichzelf, de hele straat of buurt aanmelden op www.supportervanschoon.nl